HistoriaPolítica

PSUC: Per Catalunya, la democràcia i el socialisme

Descarga (PDF)

«L’Avenç, com a col·lecció política interessada en tots els esdeveniments i problemes que comporten un fort inseriment a la nostra vida pública, us proposa aquest llibre, dedicat a glossar la història d’una força política popular que en aquests moments celebra el quaranta aniversari de la seva existència: el Partit Socialista Unificat de Catalunya.
Calia fer-ho en moments com ara on pas a pas es va guanyant la democràcia, on cada dia més, les nostres forces polítiques ocupen espais de llibertat i atreuen el nostre poble a llurs mítings, trobades, conferències… Catalunya avui retroba la llibertat i la identitat.
Precisament per això, obrim les pàgines de la nostra col·lecció al PSUC perquè al llarg de la seva història s’ha distingit com a força inequívocament catalana i ha fet arribar les seves propostes i iniciatives, àdhuc en l’època fosca de la dictadura, no solament a les masses populars i a la classe obrera, sinó també a intel·lectuals, artistes, professionals, tècnics, treballadors, mestres, professors, en una paraula, a tots els qui composen i articulen el teixit social de Catalunya.
El llibre comença amb una introducció a càrrec de Gregori Lòpez Raimundo, on exposa els trets principals dels 40 anys de presència -legal i il·legal- a Catalunya.
A continuació es troba una breu però documentada història del PSU escrita pels joves historiadors de l’Equip d’Estudis Històrics. Com a apèndix d’aquest capítol hi figura material gràfic i documental.
Tanca el llibre una sèrie d’entrevistes fetes per Antoni Batista a personalitats catalanes i plantejada amb un ampli espectre per copsar el ressò que ha tingut entre les diferents classes i grups socials del nostre poble». (Nota editorial de L’Avenç)

Deja una respuesta