Política

La cara fosca del Pla Bolonya : contra la Universitat S.A. en defensa de la Universitat pública – Assemblea PDI-PAS

Descarga (PDF)

Contra el model d’implantació neoliberal del Pla Bolonya a l’Estat espanyol

Aquest és un llibre urgent. És la resposta davant l’escàndol d’uns fets que desmenteixen que treballem en unes Universitats democràtiques i que vivim en una societat realment lliure.
A la matinada del 18 de març del 2009, unes desenes d’estudiants que estaven tancats al Rectorat de la
Universitat de Barcelona eren desallotjats a la força pels mossos d’esquadra, seguint ordres del rector de la UB, Dídac Ramírez. Aquests i aquestes estudiants mai no van impedir l’accés a ningú a l’edifici, i cap classe es va veure alterada per la presència d’uns nois i noies als quals, el màxim que se’ls podria retreure, és que la seva presència no feia joc amb la solemnitat ampul·losa d’un espai que mai no havia conegut tanta vida, tanta creativitat i tanta alegria que durant els quatre mesos que s’hi havien estat. De sobte, després de quaranta anys, la policia tornava a irrompre a la vella seu acadèmica de la plaça de la Universitat de Barcelona, repetint-hi una estampa indissociable de la manera com el règim franquista
havia encarat les lluites estudiantils. Després, al llarg d’aquell mateix dia, una policia que hauríem de
presumir que està al nostre servei, reprimia amb una violència inusitada els i les estudiants i als ciutadans i ciutadanes en general que volien expressar la seva indignació per la manera com s’havia decidit recórrer a la violència i a les imputacions criminals a fi de restaurar el que cínicament anomenaven «normalitat acadèmica».

Deja una respuesta