FilosofíaPolítica

Sobre la qüestió nacional – Otto Bauer

Descarga (PDF)

«Els textos recollits en aquest llibre han estat publicas a la revista francesa «Pluriel». Aquesta publicació universitària especialitzada en la qüestió nacional, les relacions interètniques i els problemes de les minories des de la perspectiva de les ciències socials, és avui una de les poques i més rigoroses revistes sobre aquests temes.
Hem de recordar que el text d’Otto Bauer que enceta aquest recull, Notes sobre la qüestió de les nacionalitats, fou traduÏt de l’alemany per Claude Weill i publicat al núm. 5 (març de 1976) presentat pel conegut, i recentment desaparegut, especialista Georges Haupt (…) El segon text, La qüestió de les nacionalitats i la socialdemocràcia, són fragments de l’obra del mateix títol d’Otto Bauer seleccionats i traduïts de l’alemany del professor René Gallissot i publicats al núm. 1 (1975).
(…)
Otto Bauer (1881-1935), polític y economista, va ésser un destacat dirigent del partit socialdemòcrata austríac i militant de la seva ala esquerra; dirigí importants revistes polítiques i fou membre destacat de l’austromarxisme; fou ministre d’afers estrangers i un dels teòrics més importants de la Nació». (de la Introducción de Eduard Vinyamata)

Deja una respuesta