Un punto de encuentro para las alternativas sociales

Senyors de la Troika volem la independència però de bon rotllo, no pateixin

Albert Pons

A propòsit de la carta del senyor Mas

‘Senyors de la Troika volem la independència però de bon rotllo, no pateixin’

Albert Pons Jodar

El president de la Generalitat ha enviat una carta a estadistes europeus amb la que busca la complicitat i el suport en el ‘procés sobiranista’.

En aquesta carta deixa clar que hi ha quatre condicions que avalen aquest procés : primer que serà escrupolosament democràtic, segon que serà pacífic, tercer que serà transparent i quart serà dins la Unió Europea.

Les tres primeres condicions no diuen gaire cosa, de fet són per a que quedi maco el redactat, totes tres diuen el mateix, tothom entén -a priori- que si un procés és democràtic serà pacífic i transparent. La quarta condició és la important.

El que diu Sr. Mas amb aquesta quarta condició és ‘senyors de la Troika volem la independència però de bon rotllo, no pateixin’.

No qüestionar la Unió Europea, és no qüestionar res, és dir-los als principals enemics del poble, el poder financer, tranquils que estem amb vosaltres.

Però, és clar, CiU és un partit de dretes que defensa les polítiques neoliberals, és la representació política a les institucions catalanes dels interessos del poder financer i per tant són coherents amb els seus objectius.

Fins i tot, sota l’aparença de defensa del Estat Català independent (o no independent) l’estan destruint, com ho estan fent tots els seus homòlegs arreu d’Europa.

La destrucció de l’ensenyament, sanitat i pensions públiques és destrucció de l’Estat. La privatització d’aquestes competències i de les empreses estratègiques és destrucció de l’Estat . Que és l’Estat si perd totes aquestes funcions? res, una sucursal de la troika.

El que més interessa al Capitalisme és que en aquesta nova etapa Neocapitalista desapareguin els Estats com instruments de democràcia i es converteixin en les seves oficines amb tecnòcrates que vagin garantint el ‘No Estat’.

Quan diem que avui les grans decisions polítiques (i també les petites) no les fan els Estats i diem que vénen ‘d’Europa’ (de la Troika) i que per això no hi ha democràcia, com és possible que quan ens ho mirem des d’un altre angle no ens adonem que la Unió Europea no és un Déu . La Unió Europea és la Troika.

Cal molta reflexió des dels independentistes d’esquerra en el procés d’aquest ‘procés sobiranista’ que explica el Sr. Mas a ‘Europa’. Cal molta reflexió sobre de que parlem quan diem Europa.

I cal molta reflexió quan des de posicions ‘infantils d’esquerra’ veiem en els polítics (per la seva condició de polítics) i en el Estat (per la seva condició d’Estat) els nostres enemics. L’Estat ja l’estan destruint, ja està desapareixent i no ho està fent cap moviment revolucionari ho està fent el propi Neocapitalisme.

Una última dada: la nova llei de seguretat ciutadana, que permet fer de policies als guardes de seguretat d’empreses privades, és una atac més a la democràcia, és un pas més en la destrucció de l’Estat Democràtic i per cert llei aprovada pel PP, PNV i CiU, com totes les lleis i reformes que estan destruint la Democràcia, l’Estat i les nostres vides.

Espai Marx publica aquest article d’Albert Pons Jódar (https://www.facebook.com/albert.ponsjodar) amb permís de l’autor, i estimula la seva més amplia difusió.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *