Avís als patètics imitadors de Condorcet

Fou el fisiòcrata (o sigui proto-liberal) Condorcet qui intentà barrejar les matemàtiques amb les decisions democràtiques per tal de mirar d’evitar que les elits perdessin el control de les masses. Podeu llegir el seu llibre de 1785: “Essai sur l’application de l’analyse à la probabilité des décisions rendues à la pluralité des voix”. Condorcet pretenia canviar l’antic régim en profit dels capitalistes agraris, fent possible que les elits poguessin excloure a la “lie du peuple” ( o sigui, els “zarrapastrosos”, o la “hez del pueblo”, o el poble menut, o el populatxo) de les decisions.

Ara, tota la fauna dels massistes, desesperats pel resultat de l’assemblea nacional de la CUP es llencen a especulacions matemàtiques per a demostrar que o bé hi va haver “tongo” o bé que el sistema assembleari ( una persona un vot) no és un bon sistema per a que les organitzacions prenguin decisions. Per a demostrar que la decisió de la CUP s’ha de prendre en els despatxos i no en les assemblees, es llencen a tot tipus d’especulacions matemàtiques barroeres usant el càlcul de probabilitats.

Quan diuen que l’empat tècnic tenia una probabilitat molt baixa de sortir obliden dues coses: 1ª, que si tenia probabilitat de sortir, senzillament podia sortir i que 2ª, l’empat tenia les mateixes probabilitats que qualsevol altre resultat. Però a aquesta patètics imitadors de Condorcet, tant els hi fa. La seva única preocupació és salvar en Mas de la crema. Salvar-lo d’unes noves eleccions.

Encara més patètics són els representants de les burocràcies sindicals i polítiques de la vella i de la nova esquerra. Aquests, tot veient el perill el seus mètodes elitistes, verticalistes, de despatx o de sopar de notables o barons, es llencen a copiar la consigna del massistes per a desqualificar no sols la CUP, si no els seus mètodes democràtics. Son patètics. Després de l’assemblea nacional de la CUP, els seus mètodes han quedat definitivament desemmascarats. A sobre copien els arguments pseudo-matemàtics de la dreta

Els patètics imitadors de Condorcet, obliden que les assemblees no són com les boles de la loteria dins del bombo o com les monedes llençades a l’aire. Les assemblees estan composades per persones que al propi temps formen part d’una assemblea local que ha debatut el problema sobre el qual s’ha de pronunciar. Persones que deliberen, que tenen experiències socials i polítiques, que pensen les coses en virtut d’una tradició política, dels encerts i dels erros de la seva pràctica social o política. Persones que tenen un entorn familiar, social o de treball que els pressiona, que els condiciona. Persones en fi, intel·ligents o sigui amb capacitat de pensar i d’actuar, amb capacitat de decidir amb el seu vot.

Per molt penosos esforços que facin, ahir es varen produir dos fenòmens importants:

a.- els mecanismes de decisió política aristocràtics, burocràtics o elitistes han rebut un cop ben dur. Les coses, en aquest àmbit ja no podran ser del mateix estil. Gràcies CUP!

b.- En Mas haurà d’esperar a l’any que ve per saber si serà investit o no. Les decisions sobre la representació política de la burgesia catana han baixat dels despatxos i dels llocs de reunions de les 400 famílies al carrer, a la societat. De nou, gràcies CUP!Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *